Grupul de lucru tematic – 1 – 28.01.2016

În luna februarie, GAL Defileul Mureșului Superior vă așază față în față cu oportunitatea de a aduce plus valoare mediului în care trăiți!

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Defileul Mureșului Superior elaborează și implementează Strategia de Dezvoltare Locală a teritoriului format din zece comune: Comuna Aluniș, Comuna Brîncovenești, Comuna Deda, Comuna Ideciu de Jos, Comuna Lunca Bradului, Comuna Răstolița, Comuna Rușii-Munți, Comuna Stînceni, Comuna Suseni și Comuna Vătava.

Utilizarea cu eficiență a tuturor resurselor umane și materiale este calea cea mai firească și mai sigură pentru a ajunge la o dezvoltare socială, economică și de mediu durabilă. Având ca misiune atingerea acestor obiective importante pentru creșterea standardului de viață al comunității locale, GAL Defileul Mureșului Superior a lansat proiectul ”Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

Acesta cuprinde acțiuni de animare a teritoriului concretizate prin: patru întâlniri ale grupurilor de lucru, trei întâlniri cu partenerii GAL, zece dezbateri publice și două grupuri tematice.

Joi, 28 ianuarie 2016, la Căminul Cultural din Deda, a avut loc primul grup tematic la care au participat reprezentanți de seamă ai instituțiilor locale (din partea celor zece primării aflate în perimetrul de implementare al proiectului) și județene (APIA Mureș, Prefectura Mureș, Consiliul Județean Mureș etc.), membrii interni ai echipei de elaborare a proiectului (Președintele, Managerul, Evaluatorul tehnic și Animatorul GAL), alături de colaboratori externi (3M Consulting), media locală și alte persoane interesate de depunerea de proiecte finanțate prin PNDR.

În săptămânile imediat următoare vor avea loc întrunirile și consultările publice al căror scop este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală specifice acestui proiect.
Pentru calendarul acestor întâlniri, dar și pentru alte detalii, accesați pagina web: www.gal-dms.ro

Implicați-vă, schimbarea e în mâinile dumneavoastră!

IMG_0018 IMG_0021 IMG_0016 IMG_0006 IMG_0033 IMG_0088 IMG_0097

Emisiune TV a activității GAL Defileul Mureșului Superior din data de 28.01.2016

http://www.gligatv.ro/index.php…